0

Javulóban az ingatlanpiac helyzete Magyarországon

Javulóban az ingatlanpiac helyzete Magyarországon

A válság a hazai ingatlanpiacon rendkívül érzékenyen érintette, de ennek ellenére jelenleg a szakértők szerint is némi javulás tapasztalható. Ungár Attila szerint az opportunista befektetők már érdeklődnek a magyar piac iránt, s talán végre újra beindulhatnak az ingatlanfejlesztések. Magyarországot sokáig elkerülték a területen befektetők, s a nyugat-európai piacon inkább élvezték a tőke áramlásának pozitívumait, mint hazánkban.

Magyarországra egyébként a túlfejlesztettség a jellemző az ingatlanokat illetően, s a cél részben az is lenne, hogy a kihasználatlanul álló ingatlanok működtetésére megoldást találjanak az illetékesek. Egyes vélemények szerint a jövőben akár “irodapiaci nagyhatalommá” is válhatunk, amely több tényezőnek is köszönhető lehet. Az olcsó hazai bérleti díjak és munkabérek mindenképpen vonzóak a befektetők számára, ami viszont negatívumnak számít, az a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika.

Sokáig éppen ez utóbbi miatt nem mertek a külföldi befektetők a hazai ingatlanok mellett dönteni, ám ez most némileg változni látszik. Az alacsony ingatlanárak egyértelműen kedvezőnek bizonyulnak mind a hazai, mind a külföldi vásárlók, cégek számára.

A lakáscélú ingatlanok iránti érdeklődés növekedését pedig az is pozitívan befolyásolja, hogy lassan, de biztosan kezd a hitelezésbe vetett bizalom is újra szilárd alapokra lelni, és a lakosság talán újra mer hitelfelvétellel hosszú távú kötelezettséget vállalni. Az irodaházak és a logisztikai központok esetében is várhatóan növekszik a jövőben a kihelyezett hitelösszeg mennyisége.

Iktatva: Ingatlan

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011