5

Hogyan lehet feltörni a Facebook jelszót?

Hogyan lehet feltörni a Facebook jelszót?

Napjainkban tény, hogy a legnépszerűbb közösségi oldal, a Facebook is küzd biztonsági problémákkal, és egyre többször hallani a FB-fiókok feltöréséről. Képzett hacker módjára is fel lehet törni a Facebook jelszót, csupán a megfelelő programra van hozzá szükség. Az esetek legnagyobb százalékában ilyen módon férnek hozzá illetéktelenek mások fiókjához, de természetesen egyéb módok is akadnak erre.

Az akár tudtunk nélkül gépünkre települő kémprogramok begépelt jelszavaink figyelésével képesek megszerezni azonosítónkat és jelszavunkat, de akkor sincsen fiókunk biztonságban, ha e-mail-jeink kerültek illetéktelen kezekbe. Az adathalász tevékenység, vagy éppen okostelefonjaink megfertőzése, az azokra – akár távolról – telepíthető programok mind-mind azt a veszélyt rejtik magukban, hogy személyes levelezéseinkhez mások is hozzáférnek majd, vagy éppen nem tőlünk származó információkat hoz a hacker nyilvánosságra, ezzel nem kis bonyodalmat okozva kapcsolatainkban.

Bár manapság a banki azonosítás mintájára egyre több közösségi oldal is használja a kétfaktoros azonosítást ( legutóbb a Twitter is bevezette a folyamatos támadások apropóján ), mégis sajnálatos tény, hogy az óvatlan jelszóválasztás, biztonsági beállításaink nem megfelelő kialakítása, valamint a felelőtlen jelszókezelés mind-mind emberi tényezőre vezetik vissza a Facebook feltöréseket. 

Amennyiben az illetéktelen betolakodó nem változtat semmit a profilon, vagy a fiókbeállításokon, gyakorlatilag a gyanútlan tulajdonos tudomást sem szerezhet arról, hogy avatatlan szemek böngészték levelezéseit, személyes kapcsolatait, ezzel akár kompromittáló információkhoz jutva. 

Iktatva: Internet

5 hozzászólás "Hogyan lehet feltörni a Facebook jelszót?"

 1. kiss márti tóth richárd szerint:

  szeretnék segitséget kéri a párom meg változtata a jelszomat tutom nélkul segicsetek köszönöm

 2. Harsányi Roland szerint:

  Feltőrte a facebookomat

 3. Kiss denis szerint:

  Fel törtek neki

 4. Misetta Henrietta Léna szerint:

  feltorte a facebokomat

 5. Toth EMESE szerint:

  szeretnem megnezni a parom facbookjat

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011