0

Fogyás otthoni edzéssel

Fogyás otthoni edzéssel

A nyár közeledtével egyre többen döntenek úgy, hogy a konditermek rendszeres látogatóivá válnak. A diéta és a fogyókúra olyan központi témák a téli hónapok után, melyek iránt sokan érdeklődnek. De valóban csak esztétikai jellegű problémáról van szó a plusz  kilók esetében, vagy sokkal inkább egészségügyi gond az, mely a fogyást indokolná?

Orvosok és szakemberek egyetértenek abban, hogy a túlsúly a legtöbb betegség kialakulásában szerepet játszik. A szív-, és érrendszeri megbetegedések vezető halálozási oknak számítanak, és bár tény, hogy a dohányzás, vagy az egészségtelen életmód mind felelőssé tehetőek értük, de a felesleges kilók is hozzájárulnak kialakulásukhoz. Ahhoz azonban, hogy aktívan tegyen egészségének érdekében, nem kell feltétlen konditerembe járnia, a fogyás otthoni edzéssel is megvalósítható.

A személyi edző kétségtelen, hogy a gyakorlatok kivitelezésében, a helyes légzés megtanításában, vagy a megfelelő étrend kialakításában sokat segíthet, de ezekhez számos segítséget találunk a világhálón, és egyéb szakemberek felkeresése is hasznos lehet a témában. Amennyiben úgy döntene, hogy a fogyás otthoni edzéssel induljon meg, nincs másra szüksége, mint akaraterőre. Hogy beszerez-e futógépet, szobabiciklit, vagy elliptikus trénert, már egyéni döntésének és pénztárcájának függvénye.

 A boltok polcain sorakoznak a fitness dvd-k, melyek közül Rubint Réka, Jillian Michaels, vagy például Péntek Enikő edzései igen kedveltnek bizonyulnak. Amiről azonban egyetlen esetben se feledkezzen meg, az nem más, mint a táplálkozásra való fokozott odafigyelés. A fogyás otthoni edzéssel csak akkor érhető el, ha az étkezés terén is alapvetően változtatja meg szokásait.

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011