30

Fogászati ellátás TB támogatással – mi van ingyen?

Fogászati ellátás TB támogatással – mi van ingyen?

Fogorvost nem szívesen keres fel egyikőnk sem, de az egyre intenzívebbé váló fájdalom bizony sokszor még a fogászati beavatkozástól való félelemnél is erősebb. De milyen szolgáltatást vehetünk igénybe ingyenesen, és melyekért kell majd fizetni? Az alábbiakban a Házipatika segítségével összegyűjtjük, hogy milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe a társadalombiztosításunk keretére. Továbbra is növekszik azon páciensek száma akik magán fogorvosok szolgáltatásait veszik igénybe fogproblémák esetén, ugyanis a tapasztalatok azt mutatják, hogy a betegek körültekintőbb elbánást, és szebb végeredményt várnak tőlük.

Fontos tudnia, hogy a TB támogatással ingyenesen igénybe vehető szolgáltatásokat csak annál a fogorvosnál kaphatja térítésmentesen, aki erre lakóhelye szerint területileg kötelezett. Minden más esetben fizetnie kell az e körbe tartozókért is.

A sürgősségi ellátás éppen úgy ingyenes, mint az évente egyszeri szűrővizsgálat, a fogsebészeti ellátás, a fogmegtartó kezelések, az ínyelváltozások kezelése, vagy például a fogkő eltávolítás, mellyel sok fogászati probléma megelőzhető. 

Amennyiben más alapbetegsége van, és ezzel összefüggésben van szüksége fogorvos szakértelmére, akkor sem kell fizetnie. Ha úgy döntene, hogy inkább magánorvost keres fel, akkor mindenképpen tájékozódjon előre az árakról, hogy ne a fogorvosi székben érjék meglepetések. Napjainkban nem csak az egészség helyreállítása, de az esztétikus kivitelezés is rendkívül keresett fogászati területen. Azt viszont tudnia kell, hogy a legjobb klinikákon igen borsos áron dolgoznak  a fogorvosok.

Iktatva: Egészség - Szépség

30 hozzászólás "Fogászati ellátás TB támogatással – mi van ingyen?"

 1. Pető Erika szerint:

  Tisztelt Egészség-Szépség!

  Számomra még most sem egyértelmű, hogy melyek konktrétan azok a fogászati kezelések, melyek ingyenesek és ha nem azok, akkor mennyit kell fizetni értük. Ha a fogtömésingyenes, akkor annak melyik fajtája, fogkőeltávolítás, pótlás, húzás stb? Nem találok sehol egy konkrét listát erre vonatkozóan. Sajnos a tapaszalatok azt mutatják, hogy fogorvostól függ a kezelés költsége. Van, aki 10.000 Ft-ot kér fogkőeltávolításért, van aki ugyanakkor ingyen töm. Akkor hogy is van ez? Ha a fogorvos megkapja a tb-től a kezelés árát. miért kéri el ezt a betegtől is? Megköszönném, ha egyértlemű és világos tájékoztatást kaphatnék mindezekről, mert érintve vagyok a témában.

  Előre is köszönöm a segítséget.

  Tisztelettel: Pető Erika

  • Árpád szerint:

   Kedves Erika! Csak kiváncsi lennék, Ön kapott választ a kérdésére? Van értelme itt irogatni?

   Árpád

  • Ocskó Ferencné szerint:

   A 17 éve készült hidat le kellett venni. Két fogat kell kihúzni ami a problémát okozta.Szeretném megkérdezni, hogy milyen költséggel kell számolnom,
   igénybe vehetem az 5o százalékos kedvezményt azokra költségekre
   amiért fizetnem kell majd.Gondolom a fogtechnikus költségét teljes összeget
   fieztnem kell.Amit még fontos 74 éves vagyok.

   Várom szives válaszát köszönettel Ocskóné

 2. székelyi istvánné szerint:

  Tisztelettel kérdezem, 65 év felett a teljes fogpótlás, (kivehető), illetve a részleges pótlás (hid) tb támogatással mennyibe kerül. kérem válaszoljanak, tisztelettel székelyi istvánné

  • Végvári Tibor szerint:

   72 éves feleségem több, mint öt éve kapott részleges fogpótlást.
   TB támogatással jelenleg mennyibe kerülne egy teljes felső, kivehető műfogsor?

  • Kerti józsef szerint:

   Fogászatl ellátásban 65 év felett a fogpotlás ingyenes ellátás e ?

  • Varró Sándor szerint:

   Tisztelettel kérdezem,hogy 63 éves elmúltam,daganatos betegségre / mandulámban volt rosszindulatú daganat/ kaptam sugár kezelést és kemót.A fogaim,letörtek,koronák le estek ill.fogaim kiestek..szinte már fogatlan vagyok.A sok ,beletört fogat,kb.15 kellene kiszedni és protézist csináltatni.Hol csináltathatom,és milyen TB.támogatással? Mi kell ,és hol lehet intézni?
   A kék golyóban kezeltek Bp-en.Amúgy Jászberényben lakom.
   Kérem ,segítsenek a válaszadással? Köszönöm.

   • Takacs Ilona szerint:

    Szeretném tudni konkrétan,mellébeszélés nélkül a jelenleg érvényes TB által támogatott árakat az alábbiakra : Korona lecsiszolt fogra, és fogpótlás. 71 éves vagyok,és rendelőintézetben tb- re szeretném a fogaim megcsináltatni. Köszönöm a mielőbbi konkrét választ. Takács Ilona

  • Bizony Árpád szerint:

   Nekem teljes Felső alsó fogamat kell potolni.

 3. Lehotsky Júlia szerint:

  Szeretném megtudni,hogy 62 év felett a fogpótlás (híd) tb támogatással mennyibe kerül
  Válaszukat tisztelettel köszönöm!
  LehotskyJúlia

 4. Kérészi Béla szerint:

  “Tisztelettel kérdezem, 65 év felett a teljes fogpótlás, (kivehető), illetve a részleges pótlás (hid) tb támogatással mennyibe kerül. kérem válaszoljanak, tisztelettel székelyi istvánné ”

  Az előttem kérdező, kérésére adott választ szeretném én is megismerni, én is 65 feletti fogpótlásra szoruló vagyok.

 5. Árpád szerint:

  Nekem sem egyértelmű, mire mennyi támogatás jár, ill. mi van ingyen?

  Kb. ennyit lehet olvasni 10 weboldalból 10-ben:

  “A sürgősségi ellátás éppen úgy ingyenes, mint az évente egyszeri szűrővizsgálat, a fogsebészeti ellátás, a fogmegtartó kezelések, az ínyelváltozások kezelése, vagy például a fogkő eltávolítás, mellyel sok fogászati probléma megelőzhető. ”

  Ez kérdés lenne, de ha jól látom csak hozzászolhatok, választ sose fogok kapni 🙁

 6. Theisz Ferencné szerint:

  Alsó, felső kivehető fogpótlásra van szükségem. Rokkant nyugdíjas vagyok és szeretném tudni, hogy kaphatok-e valamilyen támogatást.

  • Pestiné Vörös Magdolna szerint:

   T.Cím!

   Szeretném a segítségét kérni abban, hogy megtudjam az alsó-felső kivehető fogsor árát az én esetemben.
   63 éves rokkantnyugdíjas vagyok, és sajnos a fogaim – bármennyire is próbáltam vigyázni rájuk – mozognak, és sajnos el kell távolítani azokat.

   Kérem Önöket, hogy mennyibe kerülne ez nekem, és, hogy kaphatnék-e rá bármilyen támogatást?

   Válaszukat ezúton előre is nagyon szépen köszönöm.

   Köszönettel és szeretettel.

 7. Besze Károlyné szerint:

  Üdv.érdeklödném,hogy rehabilitácios járadékos vagyok igy van-e kedvezmény fogaim rendbetételére? pl: fog elvesztés miatt uj tokra lenne szükségem a felső sorba ,alulra viszont protézis kellene mivel csak négy db fogam maradt. Köszönöm

 8. Szatmári Krisztián szerint:

  Én negyven éves leszek.Tb alapon kaphatok új fogat?

 9. Balog Katalin szerint:

  Édeklödnék fogpotlást togatja e a tb. Jelenleg Gyesen vagyok. 28-29- éve dolgozok. Folyamatosan volják a tb járulékot. A gyesböl nem tudom megcsináltatni és már nagyon szégyellem de lassan enni is alig tudok. Fogorvos 200.000eft ért vállalta volna. Három gyerekem egyedül nevelem. Ennyi pénzt nem tudok kifizetni. Albérletbe lakunk örülök ha holnap végre marad valami

 10. lingura klára szerint:

  Tiszteletel fordulok hozátok 35 vagyok felsö fog sora lene szükségem ha valaki tud valahogyan segiteni aszt meg köszőném tiszteletel lingura klára

 11. Ágnes Kiss szerint:

  Tisztelt cim!
  60 eves vagyok es szeretnek kivehetö fogsort ,mibe kerulne nekem ,de huzni is kellene.

  Udv. Kiss

 12. Rózsa Ilona szerint:

  T. Kérdezők!
  66 éves vagyok. Lehet, hogy egy-két kérdésre tudok válaszolni. Múlt évben /2016/ kellett a két nagy metszőfogamra koronát készíttetni Tb-re.
  46 ezret fizettem.
  A húzás nyugdíjasoknak ingyenes, ugyanígy a fogkő eltávolítás, a fúrás és a tömés is.
  A kivehető és részleges fogsor díját nem tudom.

 13. MócsaiKlári szerint:

  Mint írtam,62éves vagyok.Afogpotlá ára érdekelne TB támogatással.

 14. Nagy Béla szerint:

  66 évesen teljes felső fogsorra van szükségem,mennyit kell érte fizetnem,van-e hozzá tb támogatás?

 15. Mozsár Kálmán szerint:

  Megkérdeztem az Egészségbiztosítót mi az igazság a fiksz és kivehető fogpótlás TB támogatásáról! Az veheti igénybe, aki közgyógy igazolvánnyal rendelkezik, tehát nagyon alacsony a jövedelme, vagy bizonyos rokkantsági fokozata van! Felesleges ilyenekkel kábítani a népet!

 16. FEKETÉNÉ HAUK ÉVA szerint:

  El tört a felső protézisem, közgyógy igazolványom van merre induljak el? köszönöm a választ

 17. Bori Tiborné szerint:

  63. Éves rokkantnyugdíjas vagyok, a 30 éves teljeVáskörü kivehető fogpótlásom már nem használható tovább, mert nagyon elhasználódott, az inyem meg elsorvadt, szeretném tudni, hogy mennyibe kerül majd az ára?

 18. pusuma dezső szerint:

  69. éves vagyok. alsó felső szájpadlásos műfogsort szeretnék csináltatni.szeretném tudni mennyibe kerül ,és mi a választék?

 19. Budai Lászlóné szerint:

  Pontosan hány évente vehető igénybe a teljes protézis nyugdijasnak.70év.

 20. Bori Tiborne szerint:

  63 eves rokkantnyugdijas vagyok, szeretnem megtudni, hogy mennyibe
  kerul egy kiveheto also-felso fogpotlas a korzeti fogorvosnal?

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011