0

Figyeljen a napi bevitt folyadék mennyiségére!

Figyeljen a napi bevitt folyadék mennyiségére!

Mennyi folyadékot fogyaszt Ön naponta? Nem csak a hőségben érdemes odafigyelni az ivásra, hanem akkor is, amikor nem érzünk szomjúságot. Szervezetünk 60-65 %-a vízből áll, ezért elengedhetetlen, hogy naponta több literrel elfogyasszunk belőle. Egyes vélemények szerint naponta két és fél liternyire van szükségünk ahhoz, hogy szervezetünk regenerálódjon és tisztuljon. Mások azonban arra esküsznek, hogy a testsúly függvényében kell a napi szükséges folyadék mennyiséget kiszámolni, húsz kilogrammonként egy literrel.

Sokszor éhségérzetünket is annak tudhatjuk be, hogy valójában vízért kiált szervezetünk. Természetesen nem előírás, hogy a napi folyadék mennyiségét víz formájában vigyük be, de alapvetően nagyon fontos, hogy az éltető, tiszta víz tegye ki annak nagy részét. A cukrozott üdítők és még a rostos gyümölcslevek nagy része is abba a kategóriába tartozik, amely nem felel meg a szomjúság oltására.

Arra is érdemes odafigyelni, hogy mennyi teát, kávét fogyasztunk, hiszen ezek mind elvonják a nedvességet a sejtekből, nem is beszélve az alkoholról, melynek kitisztulásához jóval több folyadék bevitelre van szükség.

Többek között a vérkeringés, a tápanyagok felszívódása, a testhő szabályozása, a bőr és az erek állapota is annak függvénye, hogy ellátjuk-e szervezetünket a megfelelő mennyiségű folyadékkal. Legjobb, ha kevés gyógyteát, frissen facsart gyümölcsleveket, egészségesen elkészített leveseket és sok-sok ásványvizet fogyasztunk, elosztva a nap folyamán. Fordítson figyelmet erre munka közben is, hiszen komfortérzete és egészsége függhet tőle!

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011