0

Észak-Magyarország fürdőhelyei

Észak-Magyarország fürdőhelyei

Ha strandolásról és gyógyfürdőzésről van szó, sokunknak először a Balaton környéke, valamint az alföldi nagyvárosok jutnak eszünkbe. Tény viszont, hogy Észak-Magyarország fürdőhelyei is nagy népszerűségnek örvendenek, és akik egyszer belekóstolnak azok különleges hangulatába, időről-időre vissza igyekeznek térni a természeti adottságokban is bővelkedő régióba.

Miskolctapolca barlangfürdője sokak kedvencének számít, hiszen a fürdőzés élménye új jelentést kap a területre látogatva. Díszkutak, pálmafák, márványszobrok – mindez csak emeli a fürdő színvonalát. A térség szintén télen-nyáron látogathat fürdőhelye Bogács, ahol minden korosztály megtalálja a számára leginkább alkalmas kikapcsolódási formát, a kénes melegvíz pedig hatékonyan enyhíti a reumatikus fájdalmakat.

Az egerszalóki strandon a termálvíz létrehozta fehéres mészkőlerakódás páratlan látványa mellett a gyógyvizek szerelmesei felejthetetlen napokat tölthetnek az Észak-Magyarország fürdőhelyei közül kétségtelenül az egyik legfelkapottabb területen. A rendkívül látványosan parkosított Zsóry Gyógyfürdő többféle medencével várja a Mezőkövesd környékén pihenő családokat. Szintén különleges természeti adottságra épít a mátraderecskei Szárazfürdő, ahol a vulkáni törésvonal mentén szivárgó radonnal vegyülő szén-dioxidot állítják az egészség szolgálatába.

Eger török-korabeli hagyományai elevenednek mag a török fürdőben, de a város strandja is remek kikapcsolódási lehetőséget kínál azok számára, aik Észak-Magyarország fürdőhelyei mellett teszik le voksukat. A város történelmi látnivalóit kapcsolja össze néhány napos fürdőzéssel és a teljes körű rekreáció garantált! A wellness élmény kedvelőit gőzfürdő, szauna, és számos kezelés is várja.

Iktatva: Utazás - Szállás

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011