0

Előre a keresőkben linképítéssel

Előre a keresőkben linképítéssel

Internetes vállalkozásba fogva az ember gyorsan szembesül a legnagyobb problémával: honna szerez látogatókat, melyekből vásrlókat, feliratkozókat és új ügyfeleket szerezhet. Nem kell marketing szakértőnek lenni, hogy gyorsan kiderüljön: az egyik legolcsóbb és legjobb látogató forrás a Google. Egyrészt az adWords hirdetések segítségével elérhető nagy számú érdeklődő – de ilyenkor minden egyes látogatóért külön kell fizetni.

Mennyivel jobb lenne, ha a Google találati listáján tudnánk előkelő helyet elfoglalni, hisz így ingyen és bérmentve özönlenének az érdeklődők az oldalra. Kínos, de a keresők nem adják csak úgy oda az értékes látogatókat, meg kell győzni az internetet folyton-folyvást fürkésző robotjait, hogy az adott témánkban a mi oldalunk valami kiemelkedőt nyújt. Itt jön képbe a keresőoptimalizálás, mely részben technikai, részben marketing tevékenység. A weboldalt keresőbarátra alakítani egy egyszeri feladat; a szövegeinket keresőbaráttá tenni – ez már folyamatos odafigyelést igényelhet, de kis gyakorlással belejön az ember. A seo (keresőoptimalizálás) munka oroszlánrészét a weboldalunkra mutató hivatkozások számának növelése fogja kitenni – más néven a linképítés. Ezt a folyamatot érdemes szakemberekre bízni, hisz bár egyszerűnek tűnik teletömni az interneten elérhető linktárakat az oldalunkra mutató hivatkozással; azt azonban fontos észben tartani, hogy a Google igencsak érzékenyen reagál, ha azt észleli, hogy manipulálni próbálják. A linképítés ára viszonylag tág határokon belül mozog, 150től 3000 forintig bezárólag bármekkora összeget elkérhetnek a szolgáltatásért. Érdemes a közepes áron dolgozókat megkeresni, hisz valójában nagyon olcsón egyértelműen nem lehet minőséget hozni. Általában valami svindlivel próbálják megrövidíteni az ügyfelet.

Természetsen megpróbálhatjuk saját kezűleg is intézni a linkmarketinget, de mielőtt nekivágnánk, érdemes jópár cikket olvasni a linképítésről nehogy tévúton járjunk. Rosszabb esetben teljesen ellehetetlenítjük a weboldalunk helyzetét a keresőben, jobb esetben csak kidobjuk az időnket. De kellő kitartással és szorgalommal megtanulhatjuk a linképítés csínját-bínját és szakértői leszünk a területnek.

Iktatva: Internet

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011