0

Elhelyezkedés diploma nélkül

Elhelyezkedés diploma nélkül

A felsőoktatási rendszer változások előtt áll, hiszen az államilag finanszírozott helyek számának tekintetében jelentős csökkentések várhatóak. Mit tehetnek tehát azok, akiknek vagy egyáltalán nem sikerült bekerülni a választott felsőoktatási intézménybe, vagy a költségtérítéses képzés magas költségeinek nem tudnak megfelelni?

Aki sikertelen felvételije miatt nem szeretne lemondani a tanulás és a képzettség nyújtotta előnyökről álláskeresés során,jó döntésnek bizonyulhat egy OKJ-s tanfolyam elvégzése. A munkaerő piacon jelentkező túlképzettség hatására mind nagyobb igény mutatkozik a keresleti oldalról a jól képzett, hozzáértő szakemberekre, legyen szó bármilyen területről is. Az interneten nézelődve számos olyan tanfolyammal találkozhat az érdeklődő, mely elvégzése után jóval nagyobb esélyekkel néz majd a munkakeresés elé.A sokak által áhított több lábon állás azért is rendkívül fontos, hiszen jelenlegi gazdasági helyzetünkben sosem tudhatjuk, mikor válik szükségessé egy új munkahely keresése. A folyamatosan változó jogi szabályozás, és adóügyi rendelkezések olyan hatással vannak a gazdaság szereplőire, hogy sosem lehet nyugodtan kijelenteni azt, hogy a jelenlegi állás biztos és egy életre szóló.

Legyen szó akár a vendéglátóipar, a kereskedelem, az idegenforgalom, vagy bármilyen adminisztratív terület munkaerőigényéről, az OKJ bizonyítvány olyan lehetőségeket ad tulajdonosának kezébe, melyekkel megfelelő időben és helyen élve megvalósítható egy viszonylag biztos anyagi háttér. Választáskor érdemes azonban körültekintően eljárni, és olyan iskolát választani, ahol az eredményes záróvizsga tényleges tudással és gyakorlati tapasztalattal is párosul, hiszen ezek nélkül igen nehéz megfelelni a munkahelyen támasztott követelményeknek.

Iktatva: Állás - Munka

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011