0

Éjszakai baleset: dugulás esetén kire számíthatunk?

Éjszakai baleset: dugulás esetén kire számíthatunk?

Van néhány olyan előforduló probléma a ház körül, mely azonnali, hatékony beavatkozást igényel. Többek között ilyen a duguláselhárítás is, mely bizonyos esetekben valóban nem tűr halasztást. Érdemes megnézni, hogy az adott városban vagy kerületben kit lehet non-stop hívni, így ha a baj bekövetkezik, csak egy gyors hívás, és a segítség már úton is van. De milyen esetekben lehet szükség azonnali beavatkozásra?

Ami valóban nem várhat a hibaelhárítással, az a toalett terén felmerülő problémák. Bár legtöbben igyekszünk nem eldugítani mindenféle oda nem illő tárggyal, vagy például használt macskaalommal a WC-t, de nem csak az emberi tényező tehető felelőssé a dugulásokért. A hiba oka nem feltétlenül a lakás vezetékein belül keresendő, ugyanis nem ritka, hogy a gyökérbenövés a ludas.

Ilyen szempontból mindegy, hogy milyen anyagból készülnek a kertben lefektetett csövek, hiszen a csatlakozási pontoknál a nem megfelelő helyre ültetett növényzet hajszálgyökerei bekúsznak a rendszerbe, és ott a tápanyagban gazdag nedvességtől növekedésnek indulnak. Egészen súlyos esetekben akár a cső eltörését is okozhatják a hatalmasra nőtt gyökerek. Azt pedig talán felesleges is ecsetelni, hogy a talajvízzel feltörő szennyvíz a toalett esetében mennyire sürgős beavatkozást igényel.

Érdemes odafigyelnie az intő jelekre, hiszen ha nehezen folyik le a víz, vagy kortyogó hangokat hall a rendszerből, mindenképpen célszerű foglalkoznia a jelenséggel, mielőtt még bontást igénylő munkálatokra lesz szükség.

Iktatva: Otthon

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011