0

Egyiptomi utazás – ne hagyja ki a gasztronómiai kalandokat sem!

Egyiptomi utazás – ne hagyja ki a gasztronómiai kalandokat sem!

Sokak tervei között szerepel az egyiptomi  utazás, hiszen viszonylag közel helyezkedik el hazánkhoz, és a fapados járatokkal már igen kedvező áron elérhető az ország. Számos nevezetességére és lenyűgöző látványosságára talán kár is felhívni a figyelmet, hiszen az ókori kultúra iránt érdeklődők mind tudják, milyen kincseket tartogat Egyiptom. Azonban van valami, amit az egyiptomi utazás alkalmával semmiképpen nem hagyhat ki, ez pedig a kinti finomságok megkóstolása.

A húsféleségek alapját képezik az egyiptomi konyhának, legkedveltebb a bárány és a csirke, a roston sült galamb pedig igazi különlegességnek számít. A fokhagymás ízesítés leginkább a gyakran fogyasztott bab, szezámmag, és csicseriborsó készítésekor kap hangsúlyt. Alapvetően elmondható, hogy a húsfogyasztás nem számít mindennaposnak a lakosság körében, de a turistáknak természetesen alkalmuk nyílik a helyi éttermekben bármikor megkóstolni az egyiptomi konyhára jellemző finomságokat.

Az egyiptomi utazás alkalmával nem biztos, hogy az édességek lesznek majd kedvenc finomságai, hiszen ezek általában ragacsos, mézes, tésztaszerű ennivalók, amelyek nem feltétlenül európai ízlésünk szerint készülnek.

Amennyiben megkoronázni kívánja az egyiptomi utazást, akkor a finom helyi borok, vagy a sörök javasoltak, tömény ital fogyasztása nem túl elterjedt az országban. A méregerős kávék viszont garantáltan feltöltik majd energiával, hogy újabb és újabb turista célpontokat kereshessen fel, amíg ideje engedi ebben a különleges, misztikus hangulatáról is ismert országban.

Iktatva: Utazás - Szállás

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011