0

Domain vásárlás: megfelelő név esetén megéri?

Domain vásárlás: megfelelő név esetén megéri?

A megfelelő domain név megválasztásával vállalkozásunk, az általunk reklámozni kívánt termék, vagy a kínált szolgáltatás könnyedén eljut az internetet böngészők millióihoz. Ahhoz azonban, hogy könnyedén megtaláljanak a keresők által kidobott webcímek sokaságában, tevékenységünkre leginkább jellemző kulcsszó domain névben rögzítése szükséges.

Információval telített társadalmunkban érdemes az egyszerűségre törekedni. A köztudatban leginkább élő kifejezéssel nevezzük el oldalunkat. A nagyközönség által kevésbé ismert mozaikszavak használatát lehetőleg mellőzzük. Gyakran használt kifejezések esetén szűkíthetjük akár előtagok, utótagok, vagy a vállalkozás működési területére való utalás alkalmazásával az elnevezést. Az egyszerű és rövid kifejezések használata azért is célszerű, mert a média és a sajtó segítségével történő reklámozás alkalmával egy rövidebb domain név elhelyezésekor reklámra szánt költségeink kevésbé mutatkoznak majd megterhelőnek.

Pénztárcánk, valamint a domain név szükségességének sürgető mivolta játszik döntő szerepet abban, milyen végződést válasszunk. Ahhoz, hogy a piacon versenyképesen jelenjünk meg, nem felejtkezhetünk el a konkurencia domain neveinek ismeretéről. Ügyes taktikával elkerülhető, hogy piaci vetélytársunk a miénkhez hasonló domain-t védessen le magának.

Mivel sokan értékesítési céllal jegyeztetnek be domain neveket, így előfordulhat, hogy bár a név levédett, de mégis lehetőségünk van azt megvásárolni. A megfelelő domain bróker segítségével árajánlatot kérhetünk a név tulajdonosától, valamint a jól megválasztott szakember a lebonyolítás folyamatában is segítségünkre lehet.

Iktatva: Internet

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011