0

Az okosotthonok már Magyarországon is egyre népszerűbbek

Az okosotthonok már Magyarországon is egyre népszerűbbek

Az állam otthonteremtési programjának köszönhetően igen sokan most látnak neki családi házuk kivitelezéséhez. Az okosotthonok Magyarországra is eljutottak és egyre több cég foglalkozik ezeknek a tervezésével és kivitelezésével. Az okosotthonokban zónánként vezérelhető fűtésrendszer, világításvezérlés, biztonsági funkciók bevezetése történik meg. A ház vagy lakás tervezés legelső fázisától érdemes bevonni a tervezőt, a villanyszerelőt és természetesen azt a szakembert, akit az épület automatizálással szeretnénk megbízni.

Az épületautomatizálás lényege itt olvasható. Akik első pillanatban teljesen elrettennek az automatizálástól azok is bátran vágjanak bele, hiszen a szakember mindent megtesz annak érdekében, hogy a család igényeire szabja az épület automatizálását. A szakember minden esetben felméri a lehetőségeket, alternatívákat, javaslatokat tesz az álom otthon megvalósítására. Minden bizonnyal többféle ár fekvésben kínálja majd fel a megoldásokat, amelyek közül ki kell választanunk a legfinanszírozhatóbb és a legkézenfekvőbb megoldást. Mivel az okosotthon tervezés nem egy egyszerű folyamat, így biztosan szükséges lesz az egyes munkafolyamatok összehangolása, amelyhez minden szakemberre szükségünk lesz.

Ma Magyarországon a legtöbb család még csak ismerkedik az okos otthonokkal, de még kevesen szánták rá magukat a teljes automatizálásra. Egy-egy automatizálható folyamatot már sokan kipróbáltak, de a teljes automatizálás még sok helyen várat magára. Ha úgy érezzük, hogy mi is tennék egy próbát, mert tetszik a kényelmes okosotthon vagy egyszerűen megtakarításokat szeretnénk elérni a ház illetve lakás fenntartásával kapcsolatban, akkor mindenképpen első lépésben a tervezésért felelős szakemberrel vegyük fel a kapcsolatot. Ő mindent kézben fog tartani, így számunkra a döntés marad és természetesen a számlák kifizetése. Ennél ésszerűbben nem érdemes ma okos otthon kialakításába fogni, hiszen szakértelmet kíván. A próbálkozások, mindenféle szakértelem híján sokszor többe kerülhetnek, mint ha a megfelelő szakemberre bíztuk volna a teljes folyamat levezénylését. Az okosotthonok egyelőre, inkább a divat miatt kezdenek egyre szélesebb körben elterjedni, de ha belegondolunk, hogy már korán reggel egy langyos vízzel feltöltött kád vár ránk, vagy a kávé már le is főtt a konyhában mire végzünk a fürdéssel, akkor igazán elgondolkodtató ez a lehetőség, nem csak divathóbortból is.

Iktatva: Építkezés

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011