0

Az észak-alföldi régió kirándulóhelyei

Az észak-alföldi régió kirándulóhelyei

Bár kétségtelen, hogy a nyári hőségriadók alkalmával legtöbben a fürdőhelyek és a strandok irányába orientálódunk szabadidő alkalmával, mégis érdemes az elviselhető hőfokkal bíró napokon az észak-alföldi régió kirándulóhelyei mellett letenni voksunkat. A területnek szimbólumává vált a Hortobágy, mely európai szinten is a legnagyobb védett, füves pusztának minősül. A szürke gulya, a kilenclyukú híd, a vadaspark, mind olyan látnivalók, melyek megérnek legalább egynapos programot, melynek végét puszta-kocsikázással koronázhatjuk meg.

Az észak-alföldi régió kirándulóhelyei között előkelő helyet foglal el a nyíregyházi Sóstó és Állatpark, ahol élményfürdő is várja az oda érkezőket, így akár egy tikkasztó napon a környék nevezetességeinek felkeresése után a fürdőben hódolhatnak a kirándulók a wellness élménynek.

Szintén a természet szerelmesei számára bizonyul jó választásnak az észak-alföldi régió kirándulóhelyei közül a hajdúbagosi földikutya-rezervátum, de hasonlóképp nagy népszerűségnek örvend az erdőtelki arborétum, vagy a debreceni Nagyerdő, ahol hatalmas méretű fákat csodálhatnak meg a turisták.

A tiszadobi Tiszai-holtág gazdag növény-, és állatvilággal várja a horgászokat és a kirándulókat, akiknek a víz közelségét sem kell mellőzniük a nyári napokon, ha e terület mellett teszik le voksukat. Érdemes hazánknak e régióját felkeresni, hiszen számos látnivaló és természeti érték kínál remek pihenési lehetőséget a természet kedvelői számára. Hosszú hétvége, vagy egy rövid kirándulás  – az Észak-Alföld nem okoz csalódást.

 

Iktatva: Utazás - Szállás

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011