0

Az alkoholfogyasztás káros hatásai külsőnkre

Az alkoholfogyasztás káros hatásai külsőnkre

Az év vége közeledtével valószínűleg még azok is a pohár fenekére néznek, akik egyébként még a hétvégi szórakozás alkalmával is óvatosan bánnak az alkohollal. Természetesen szokás kérdése, de tény, hogy az alkoholfogyasztás káros hatásai nem csak szervezetünk egészségén mutatkoznak meg, hanem külsőnkön is. 

Mielőtt azonban a vacsorához elfogyasztott egy pohár bort okolnánk azért, hogy elégedetlenek vagyunk a tükörből ránk visszanéző képpel, jó, ha tudjuk, hogy ennél azért jóval nagyobb mennyiség elfogyasztása vezet oda, hogy már külsőnk is megsínyli azt. Szervezetünk jelentős része víz, ez segíti elő többek között szerveink megfelelő működését, az agy vérrel való ellátottságát, és az egész vérkeringés zavartalanságát. Bizonyára mindenki tapasztalta már a fejfájás, szédülés kellemetlen tüneteit, ha nem fogyasztott elegendő folyadékot.

Nos, ehhez vegyük hozzá, hogy az alkoholfogyasztás káros hatásai között első helyen található a szervezet kiszáradása. Természetesen mennyiségfüggő, de van, akinél már néhány pohár bor is jelentős szomjúságot és kiszáradást eredményez. Amellett, hogy a rendszeres, a normálistól eltérő mértékű italozással komoly szervi megbetegedéseket okozhatunk saját magunknak, az alkohollal bevitt iszonyatos mennyiségű kalória előbb-utóbb külsőnkön is meglátszik majd.

Mielőtt tehát rendszeresen a pohárért nyúlnánk, érdemes tisztában lennünk azzal, hogy az alkoholfogyasztás káros hatásai bizony nem múlnak el a macskajajjal és a másnappal, hanem maradandó, nem kívánt következményekkel járnak. 

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011