0

Allergiamentes otthon

Allergiamentes otthon

Orrfolyás, tüsszögés, kaparó torok, légzésgondok? A tünetek nem feltétlenül megfázásra utalnak, ám erre az esetek többségében csak jó néhány antibiotikumos kezelés után jön rá a kezelőorvos. Bár az allergia igen elterjedt megbetegedés, elsősorban azonban még mindig a meghűlés és a baktériumok a legkézenfekvőbb okozója e kellemetlenségeknek. Ha Önről is kiderült, hogy allergiás megbetegedésben szenved, nem feltétlenül a gyógyszeres megoldás a legfontosabb!

Mint sok más betegség esetében, így itt is a megelőzésnek van döntő szerepe. Az allergiamentes otthon kialakítása nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy tünetei csillapodjanak, és hosszú távon akár teljesen megszűnjenek. Bár a fűfélékkel és a pollennel nem sok mindent tehetünk, de lakásunk is számos veszély forrása lehet.

Az allergiamentes otthon megteremtéséhez az első és legfontosabb lépcsőfok a rendszeres és nagyon alapos takarítás. Ha már allergiás a házi poratkára, kérje ehhez családtagjai segítségét, hiszen a porszívózással és egyebekkel csak még inkább súlyosbíthatja tünetei. Ilyenkor ugyanis nagy mennyiségű allergén anyag kerül a levegőbe.

Szabaduljon meg a penészgombáktól a fürdőszobában, a konyhában és a sarkokban! Kizárólag annyi lakástextilt használjon, ami feltétlenül szükséges! Ügyeljen fokozottan a tisztaságra, s meglátja, életmódváltással legalább a megbetegedést kiváltó tényezők egy részétől megszabadulhat, s az allergiamentes otthon már jó kezdő lépés lehet a gyógyulás és a tünetek kiújulásának megelőzése felé.

Iktatva: Otthon

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011