0

A szuvas fog hatásai

A szuvas fog hatásai

A fogszuvasodás minden korosztályt érint, ám ha nem jár fájdalommal, sokan inkább halogatják a fogorvos felkeresését. Tény pedig, hogy a szuvas fog hatásai az egész szervezeten megmutatkoznak, hiszen bizonyítást nyert, hogy a romlott fogak számos megbetegedésért, vagy krónikus panaszért felelőssé tehetőek. Mivel összetett idegpályák találhatóak a fejben, így egyértelmű, hogy legelőször fejfájás, nyakfájdalmak jelentkezhetnek még azelőtt, hogy a tulajdonképpeni bűnös fog érzékennyé válna. 

Többek között a cukorbetegség is gyakori szájszárazsággal jár, ami pedig a fogaknak sem tesz jót, hiszen így védtelenebbek a külső ingerekre. A visszatérő arcüreggyulladás, mandulagyulladás, a fülfájás, egyes idegi bántalmak is visszavezethetőek arra, hogy tulajdonképpen a szuvas fog hatásai állnak a háttérben. 

Mozgásszervi megbetegedések, váll-, csípő-, térdpanaszok is gyakrabban jelentkeznek azoknál, akiknek fogaikkal van gondjuk. Egyes elméletek szerint akár koraszülést is képes okozni, fontos tehát, hogy tartozzon bármelyik nemhez és korosztályhoz is, figyeljen oda a szájhigiéniára, és rendszeresen ellenőriztesse fogait! 

A szuvas fog hatásai akár komolyak is lehetnek, és a szív megbetegedéseihez is vezethet, ha nem veszi komolyan az intő jeleket. Mivel gyakran jár gyulladással egy-egy problémás fog, így annak orvoslására mihamarabb időt kell szánnia, hogy elkerülje a szövődményeket! Magánrendelés, vagy TB támogatott lehetőségek – gyakorlatilag pénztárca függvénye, melyik mellett teszi le voksát, de semmiképpen ne hanyagolja el a témát!

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011