0

A sport jótékony hatásai

A sport jótékony hatásai

Az új év beköszöntével sokak számára válik világossá, hogy bizony az az életmódváltás nagyon is időszerű lenne. Hasonlóképpen azonban a diétához és a fogyókúrához, az edzés és a sportolás is olyan tevékenységek, melyekben kitartásunk a mindennapokban mutatkozik meg. A “holnaptól kevesebbet eszem, és rendszeresen mozogni fogok”-jellegű újévi fogadalmak gyorsan kikopnak emlékezetünkből, ha valóban tenni is kellene az áhított célért.

Pedig a sport jótékony hatásai közül csak egyik, hogy külsőnk formásabb és vonzóbb lesz. Ami miatt mindenkinek időt és energiát kellene fordítania a testmozgásra, az bizony az egészségi állapot szinten tartása, valamint immunrendszerünk erősítése. Számos betegség megelőzhető lenne, ha odafigyelnénk szervezetünk sport általi megerősítésére.

Arról sem szabad azonban elfeledkeznünk, amit minden egyes mozgással töltött idő után érzünk, hogy mindent megtettünk céljaink elérésének érdekében. A sport jótékony hatásai között tehát mindenképpen említést érdemel az a pszichés eredmény, jókedv és önmagunkkal való elégedettség, mely szükséges kiegyensúlyozottságunkhoz és lelki harmóniánkhoz.

Mindegy, hogy a futást, az edzőtermet, a csoportos aerobik foglalkozásokat, vagy az otthoni edzést választja, abban biztos lehet, hogy a sport jótékony hatásai nem maradnak el. Kitartó munkával a tükörbe nézve is látható lesz az eredmény, közérzete javul majd, munkabírása és stressztűrőképessége pedig megnő. A sportban elért sikerek és eredmények pedig tovább ösztönzik majd az egészséges életmód útján való további haladásra.

 

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011