0

A PS3 vagy az Xbox 360 élettartama a hosszabb?

A PS3 vagy az Xbox 360 élettartama a hosszabb?

Elektronikai cikkek beszerzése előtt nem mehetünk el az élettartam kérdése mellett. Mint minden elektronikát tartalmazó eszköz, a PS3 és az Xbox 360 platform élettartama is limitált. De melyik éri meg jobban? Melyik mellett érdemes inkább letenni voksunkat, ha éppen konzol  vásárlás előtt állunk? Mivel árak tekintetében gyakorlatilag egyforma a két gyártó kínálata, így más szempontok azok, melyek döntőek lehetnek.

Fórumokon olvasgatva a tapasztalat azt mutatja, hogy a játékosok inkább választanák a PS3-at, ami az élettartamot illeti. Egyesek úgy vélik, hogy az Xbox alaplapi tervezéséből adódóan sajnos igen magas a meghibásodás aránya, ami a túlmelegedéssel lehet összefüggésben.

Természetesen a konzolok élettartama nagymértékben függ attól is, hogy mennyi időt szánunk játékra napi, vagy heti szinten. Az “elhasználódás” a használat gyakoriságával ez esetben is összefüggést mutat. A gyártók igyekeznek minden olyan hibát kiküszöbölni, mely rövidebb élettartamhoz vezethet, bár az is tény, hogy a Microsoft és a Sony vásárlókhoz való hozzáállásáról is eltérőek a vélemények.

Vásárlás előtt állva érdemes a szakmai weboldalakon böngészni, a témával és a konzolok világával foglalkozó honlapokon tájékozódni vélemények és tapasztalatok iránt, hiszen mint sok más esetben az Xbox 360 és a PS3 használata alkalmával is a pontos adatoknál és számoknál jóval többet mond a tapasztalat szülte véleményalkotás. Alapvetően mindkét típus jó választásnak bizonyulhat, a többi már a használaton is múlhat.

Iktatva: Szórakozás - Játék

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011