0

A pikkelysömör kezelése, gyógyítása

A pikkelysömör kezelése, gyógyítása

Azok, akik a pikkelysömör névre hallgató, bőrgyógyászati megbetegedéssel küzdenek, bizonyára jól tudják, hogy az orvostudomány jelenlegi állása szerint végleges gyógymód még nem ismeretes. A kellő információk birtokában azonban a tünetek egész szépen kezelhetőek, és hosszabb-rövidebb időre tünetmentesség is elérhető. A bőr fokozott elszarusodása egyaránt visszavezethető genetikai, és környezeti hatásokra.

A testen többfelé jelentkezhetnek az elszarusodott területek, és rendkívül ritka esetben lázzal, hajhullással, vagy a körmök elváltozásával is együtt járhat. Ez utóbbi azonban nem túl gyakori. A hazánkban e bőrbetegségben szenvedő körülbelül 200 000 embernél a pikkelysömör kezelése, gyógyítása együtt jár a tünetek megjelenésének viszonylagos kordában tartásával.

A pikkelysömör kezelése, gyógyítása elsősorban szalicilsav-tartalmú kenőcsökkel kezdődik, mely hatóanyag segít a már kialakult szaruréteg leoldásában. Ezt követően a szarutermelés csökkentése érdekében különféle termékek javasoltak a betegek számára, ám a gyakorlat azt mutatja, hogy ezek elég sok mellékhatással bírnak. A gyógyvizek, a D-vitamin tartalmú kenőcsök, de például a szolárium használat is hozzájárulhat ahhoz, hogy a pikkelysömör kezelése, gyógyítása sikeresebb legyen.

A szépségápolás érdekében sokak által kedvelt holt-tengeri iszap és só alapanyagú termékek is bizonyítottan jó hatással vannak a pikkelysömörben szenvedő betegek bőrére. Nem véletlen, hiszen több ezer éve használják a természet e kincsét nem csak a szebb, de az egészségesebb bőr érdekében is. A betegség mindenkinél másként jelenik meg, és a kezelési módok is különféleképp hatnak. Érdemes kísérleteznie a bevált lehetőségekkel, hogy könnyebben együtt tudjon élni ezzel a bőrproblémával. 

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011