0

A menstruációs fájdalom enyhítése

A menstruációs fájdalom enyhítése

Alhasi görcsök, hőemelkedés, és iszonyatos fejfájás? Hangulat ingadozás, mellfeszülés? Talán nincs is olyan nő, aki ne ismerné ezeket a kellemetlen tüneteket. Van, aki már napokkal a vérzés előtt szenved tőlük, mások megússzák az első egy-két napi görcsöléssel. A menstruációs fájdalom enyhítése minden esetben fontos, hiszen akár egész napi komfortérzete függhet ezen.

Természetesen attól függően, hogy mennyire erősek a görcsök, társulnak-e hányingerrel, vagy komolyabb fájdalmakkal, akár gyógyszerek nélkül is megoldható a mensturációs fájdalom enyhítése. A forró fürdő nem minden esetben bizonyul jó választásnak, de egy meleg tus mindenképpen pozitív hatással lesz a deréktáji fájdalmakra.

A táplálkozás és a testmozgás nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban viselje a ciklus során tapasztaltakat. A görcsök ellenére is érdemes némi  tornára időt és energiát szánnia akkor is, ha úgy érzi, egy cseppet sem kívánja azt teste. A gyógynövények is hatékonynak bizonyulnak a menstruációs fájdalom enyhítése során. Válassza a kamilla, a cickafark, az orbáncfű, a zsálya, vagy a citromfű főzetét, és nem csak teste, de lelke is megnyugvásra lel majd!

Mindenekelőtt pedig próbálja meg természetes folyamatként, és ne betegségként megélni azt a néhány napot, mely nőiségének havonta visszatérő velejárója! Foglalja le gondolatait ahelyett, hogy folyton a görcsökön járna az esze! Idővel minden hölgy – így Ön is – kitapasztalja majd, miként enyhítheti panaszait, és teheti kellemessé még a menstruációval töltött napokat is.

 

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011