0

A lelki betegségek gyógyíthatóak

A lelki betegségek gyógyíthatóak

Rohanó mindennapjaink, a stressz, a bennünket ért traumák mind-mind vezethetnek lelki betegségek kialakulásához. Míg sokan csak hisztinek vélik a depressziót, és az ehhez társuló egyéb tüneteket, addig orvosilag igazolt tény, hogy bizony az akár mindennapi teendőket is megnehezítő, s akár ellehetetlenítő tünetek mögött kémiai folyamatok állnak. 

Hazánkban még mindig sokan titkolják ilyen irányú problémáikat, és jóval több depresszióval, pánikbetegséggel küzdő ember él közöttünk, mint akik ténylegesen is orvoshoz fordulnak. Ők azok, akik ahelyett, hogy szembenéznének a problémákkal, inkább csak túlélni igyekeznek a mindennapokat. Ez azonban lássuk be, nem a legjobb megoldás. Bár nem minden esetben, de azért gyakran előfordul, hogy gyógyszeres kezelés nélkül csak romlik a beteg állapota. Éppen ezért ne féljünk segítséget kérni, ha úgy érezzük, olyan tünetek jelentkeznek nálunk, melyek eltérnek a normális mértéktől.

A legkisebb hangulatingadozással természetesen nem kell orvoshoz fordulnunk, hiszen a fáradtság, kimerültség, a felénk támasztott követelményeknek való megfelelés, vagy egy-egy nehezebb életszakasz is felelőssé tehető érte, de amennyiben a tünetek állandósulnak, bizony érdemes elgondolkodni azon, hogy lelki betegségek is állhatnak a háttérben.

A pánikbetegséggel küzdők jól tudják, hogy a mindennapi, mások számára teljesen átlagos teendők is leküzdhetetlen akadálynak bizonyulnak. A szégyenkezés helyett jóval fontosabb megérteni a lelki betegségek hátterét, kiváltó okait, és gyógyszeres kezeléssel valamint terápiával lassan, de biztosan haladni egy egészségesebb jövő felé.

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011