0

A legjobb gyakorlatok, így használd a lépcsőzőgépet!

A legjobb gyakorlatok, így használd a lépcsőzőgépet!

Olyan kondigépet keres otthoni használatra, mely egyszerűen használható, kis helyen elfér, és egyszerre alkalmas fogyasztásra, állóképességének növelésére, valamint izomépítésre is? A stepper, vagy más néven taposógép remek választásnak bizonyul, hiszen elérhető áron beszerezhető, és segítségével olyan gyakorlatok végezhetőek, melyek emelik a pulzust, és gondoskodnak a feszes farizmokról, valamint a csinos lábakról is. Manapság sajnos tény, hogy a lépcső helyet szívesebben döntünk a lift kényelme mellett, pedig a lépcsőzés remekül növeli az állóképességet. Ezt a tulajdonságát igyekeztek a gyártók a kis kondigépbe tömöríteni, hogy akár otthona nyugalmában, kedvenc zenéjét hallgatva,vagy egy jó film közben is sportolhasson, zsírt égessen, s ezzel tegyen a fitt, vonzó megjelenés érdekében.

Mivel a lépcsőzőgép használata közben emelkedik a pulzusszám, így kifejezetten jó hatással a szív-, és érrendszerre, de a szervezet oxigénellátása is növelhető segítségével. Javasoljuk a fogantyúval ellátott típusok választását, hiszen ezek használata kényelmesebb és biztonságosabb, mint az egyszerűbb társaiké. Természetesen nem lehet elégszer elmondani, hogy a fokozatosságra e területen is célszerű nagyon odafigyelni. Ha már jó ideje nem sportolt, akkor ne most akarja megdönteni saját rekordjait, inkább kezdjen rövid intervallumokkal, s fokozatosan emelje a lépcsőzéssel töltött idő hosszát.

Végezze bármilyen intenzitással is a gyakorlatot, fontos, hogy háta egyenes legyen. A korábbiakban már említett kapaszkodó ebben is segítségünkre van, hiszen így elkerülhető a lépcsőzés közben az erőkifejtés hatására kialakuló görbe tartás. Ügyeljen erre az apróságra, hiszen hosszú távon hátproblémákhoz vezethet a szabálytalan kivitelezés!

Mindegy, hogy fogyásra, állóképesség javításra, vagy egyéb edzéseinek kiegészítésére választja a steppert, azzal legyen tisztában, hogy az étkezésekre való odafigyelés legalább olyan fontos, mint a testmozgás. Ne várjon eredményeket, ha hizlaló falatokkal tömi magát éjjel-nappal. Életmódváltásához kérjen tanácsot akár szakembertől, hiszen rávilágíthat olyan kritikus pontokra, melyekkel kapcsolatban talán nem is gondolta,  hogy felelőssé tehetőek túlsúlya kialakulásáért, vagy a sikertelen fogyókúrákért. Otthoni edzéssel szép eredmények érhetőek el, de a komfortzónáját mindig hagyja el, különben nem jön a kívánt hatás!

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011