0

Karbantartás: ház körüli munkák évszakonként

Karbantartás: ház körüli munkák évszakonként

Bár kétségtelen, hogy a kertes házak számos olyan lehetőséget kínálnak az otthon eltöltött idő tekintetében, melyek egy lakótelepi, apró erkéllyel rendelkező lakás esetében kivitelezhetetlennek bizonyulnak, ám semmiképp sem szabad elfelejtenünk, hogy a családi ház bizonyos feladatok elvégzését is igényli időnként.

A külső burkolat és a tetőszerkezet folyamatos karbantartása alapvetőnek bizonyul, ám ezek nem tartoznak azok közé a feladatok közé, melyet túl nagy gyakorisággal végeznénk. Ellentétben az évszakok változásának kapcsán elénk tornyosuló teendőket.

Egyéni ízlés kérdése, hogy a házhoz tartozó területet miképpen hasznosítjuk, esztétikailag miként módosítjuk megjelenését. A gyomnövények eltávolítása, a füvesítés a fűnyírás rendszeres feladatát igényli. A tél beköszöntével a hó és a lefagyott jég eltávolítása az udvarban csupán saját biztonságunkat szolgálja, viszont a ház előtti terület akadálymentessé tétele azonban már kötelességünknek számít. Napjaink időjárási viszontagságai közepette ne feledkezzünk meg a tető és a cserepek állapotának vizsgálatáról, hiszen az orkán erejű szél könnyedén lesodorhat néhány cserepet az utcára, ami a járókelők számára veszélyt jelenthet. Felelős lakástulajdonosként nem feledkezhetünk meg erről sem.

Az ősszel lehullott levelekkel teli csatorna tisztítását könnyedén megoldhatjuk, ha beszerzünk szakáruházakban kapható csatornavédő rácsot. Növényeink elszáradt levelei, a levágott fű, és egyéb szerves hulladékok újrahasznosítására kínál igényes megoldási lehetőséget a különböző méretekben kapható kertben elhelyezhető komposztáló berendezés. A tiszta és rendezett udvar a házigazda igényességének mérvadója.

Iktatva: Otthon

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011