0

A fájdalmas menstruáció

A fájdalmas menstruáció

Hasfájás és szinte már elviselhetetlen görcsök? A havonta jelentkező menstruáció természetes velejárói szinte minden nő életét megkeserítik, s bár az életkor előrehaladtával, vagy a tapasztalatok szerint az első gyermekvállalás után enyhülő panaszok mégis sokaknak nehezítik meg azt a pár napot.

Nem csak a menstruáció megkezdődésekor tapasztalhatók kellemetlen tünetek, hanem sok esetben már az azt megelőző héten is. Az úgynevezett premenstruációs szindróma legalább olyan negatív hatással lehet a mindennapokra, mint maga a görcsöktől való szenvedés. Kevés kivétellel mindannyian ismerjük a fejfájás, derékproblémák, vagy a feszült, ingerült lelkiállapot negatívumait.

Számos módszer létezik a fájdalom enyhítésére. Egyesek a meleg borogatásra esküsznek, mások a gyógyszertárakban szép számmal kapható görcsoldók és fájdalomcsillapítók mellett teszik le voksukat. Ez utóbbi természetesen jóval hatékonyabb és gyorsabb megoldást kínál, mint a gyógyteák, vagy a homeopátiás készítmények. S valljuk be, rohanó mindennapjainkban a fájdalomcsillapítás terén is elvárjuk, hogy gyorsan célhoz érjen az, s enyhüljenek a tünetek.

Amennyiben a szokásos és még elviselhető mértékűnél nagyobb fájdalommal kell együtt élnünk hónapról-hónapra, érdemes felkeresni egy szakorvost, hiszen könnyen előfordulhat, hogy menstruációs zavarról van szó, melynek hátterében akár szervi megbetegedés is állhat. Enyhébb fájdalom esetében akár a testmozgás vagy egy forró zuhany is enyhülést hozhat. Mindenesetre próbáljuk a menstruáció napjait úgy megélni, mint az élet természetes velejáróját, és nőiségünk megjelenésének egyik formáját!

Iktatva: Egészség - Szépség

Írj most.

Küldés
Sulinova.hu – vásárlás előtti tájékoztató oldal
2011